Mainospuljun logotuotanto

Logo on monikäyttöinen ja yrityksensä näköinen

Vuosia taaksepäin jotenkin puolivahingossa päädyin tekemään muutamalle yritykselle logoja. Sitten homma pikku hiljaa kiihtyi ja hoksasinkin tekeväni useampia logoja kuukaudessa ja olipa mukaan tullut tukku K-Market yrittäjiäkin.

Logo kulkee yrityksen mukana koko sen elinkaaren

Logo on yksi harvoista asioista, joka saattaa olla yrityksen mukana alusta loppuun saakka. Mielestäni hyvä logo on sellainen, että se miellyttää tilaajaa ja samalla kertoo myös mahdollisesti jotain yrityksen toimialasta. Yritänkin usein puhua asiakkaitani ympäri lisämään edes taglinen logon matkaan – välillä siinä onnistuenkin 😀 Esimerkiksi: Flatjoy – kumimattoja teollisuuteen Pelkkä yrityksen nimi ei kertoisi mitään, mutta tagline avaa heti tilannetta mistä on kyse. Otetaan esimerkki vaikka autoteippauksesta, jonka näkee sadat kanssa autoilijat päivässä. Huomaatko puhun sinua jo etukäteen ympäri! Myös logon kuva, jos mahdollista, pyritään aina rakentamaan siten, että se kertoisi jotain toimialasta. Tämä ei kuitenkaan ole läheskään niin usein mahdollista kuin taglinen käyttö, mutta sitä vaihtoehtoa kannattaa miettiä.

Valmiin logopaketin tiedostot vastaamaan jokaista tarvetta ja tilannetta

Mainospuljun periaate on aina logopakettia viimeistellessä, että tilaajan ei tarvitse koskaan enää kääntyä puoleeni logoon liittyvissä asioissa. Saattaa kuullostaa vähän hölmöltä, mutta tässä matkan varrella olen törmännyt monenlaisiin tilanteisiin.

Mainospuljun tekemästä logopaketista löytyy aina .SVG, .PDF, .EPS, .PNG ja .JPG tiedostot sekä flaticon pikkukuva esimerkiksi nettisivuja varten. Kaikki tekemäni logot ovat aina vektorigrafiikkaa ja tilaajayrityksen omistuksessa. Ei poikkeuksia.

.SVG logo nettisivuille
.PDF rajattomasti skaalattava vektoritiedosto
.EPS ammattilaiskäyttöön esim. työvaatepainatus ja sanomalehdet
.PNG korkealaatuinen kuvatiedosto taustalla tai ilman taustaa esim. vesileima laskuihin
.JPG normaali kuvatiedosto
Jos pidit tyylistäni ota yhteyttä ja kartoitetaan tilannetta. Se ei maksa mitään.